Laatste zomerse dag

Vandaag voelt als de laatste zomerse dag. Ik was in topje, op slippers, en in zomerse broek, nog even genieten van al dat zomerse spul voordat ze weer de berging in verdwijnen. Waar komen al die mensen vandaan, dacht ik net toen ik bij James achterop de fiets zat. Overal zijn ze, en met name op de terrassen. Dat is altijd als de zon zich laat zien. Dan gaan we massaal naar buiten. Wij ook. We hadden geen plannen voor dit weekend, iets wat steeds vaker het geval is, omdat het ons erg goed bevalt. Nog even, en ik kan zonder agenda. Ik vind het mooi als een dag zich ontvouwt, als een soort kado, dat in meerdere papiertjes is ingepakt. In het moment kijken waar we zin in hebben en wat goed voelt. Van koffie drinken op het terras, naar de markt op de Nieuwmarkt, naar ons balkon om kranten te lezen en toen via een korte schoonmaak aanval in huis naar de Haarlemmerdijk, waar een foodfair was met allemaal stalletjes met heerlijk eten en drinken. Weinig plannen helpt mij om meer in het moment te zijn, iets wat een grote ambitie van mij is. Ik vergeet soms, dat alles nu is, en niet straks of morgen. Mijn lichaam vindt het trouwens ook erg fijn om nu te leven. Dat geeft een grote mate van rust en ontspanning. We hebben kip saté, nasi en loempia’s gehaald, dat wordt smullen. James zit met smart te wachten tot ik klaar ben met typen, hij wil graag eten. Het tafeltje is gedekt op het balkon. Het lijkt wel alsof we uit eten maar dan wel thuis.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares