Me and my body

Er zijn twee manieren waarop ik op een stoel kan gaan zitten,  met mezelf of zonder mezelf. Ik zal je verklappen, het zit héél anders, als ik met mezelf ga zitten. Mijn billen voelen de stoel, mijn voeten staan op de grond, ik zit rechter, en bovenal, ik zit lekkerder. En, een nogal belangrijk detail, ik ben me ervan bewust dat ik ben gaan zitten én dat ik zit. Donderdag hadden we wederom een mooie inspiratieavond met Carolien over lichaamsbewustzijn en voeding. Mijn keuzes in voeding hebben alles te maken met de mate waarin ik naar mijn lichaam luister en me bewust ben van wat het nodig heeft. Dit heeft niets met diëten te maken, wat wel of niet mag, regels, schijf van vijf of luisteren naar wat iemand buiten mezelf vindt wat gezond is. Het heeft alles te maken met me and my body. Eigenlijk weten we alles al, van kinds af aan. We weten wat ons lichaam nodig heeft en wat goed voor ons is. We luisteren er alleen niet naar. Als we gehaast door het leven razen, horen we de signalen niet. Het is lastig de borden langs de kant van de weg te zien, als je met 150 km per uur erlangs rijdt. Dus stop afentoe een moment, dat is een eerste mooie stap. Stop afentoe voor een moment, adem in en adem uit en voel je lichaam. Adem in en adem uit, en observeer waar je bent. Vaak zitten we in ons hoofd en worden we afgeleid door onze gedachtes en verhalen die zich afspelen in het verleden of de toekomst. Een simpele truc om weer even bij jezelf in te checken, is om nóg een keer te gaan zitten. Ga voor een tweede keer zitten en kijk hoe dit voelt. Een stopmoment gedurende de dag is een prachtige en liefdevolle manier om te kijken hoe het met je gaat en hoe je lichaam voelt. Des te meer we ons bewust worden van ons lichaam, des te meer we ons bewust worden van de keuzes die we maken qua eten en drinken. En hoe we ons voelen nadat we iets gegeten hebben. Zie het als een leuk experiment, zonder goed en fout, waarbij we elke dag leren.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares