Me & my phone

Afgelopen weekend in Engeland werd ons gevraagd welke tools we gebruiken om niet te hoeven voelen, om weg te gaan bij onszelf en om uit te checken. Bij mij kwam ‘het internet’ bij me naar boven, en dan in het bijzonder mijn I-Phone (en mijn innige relatie hiermee). Ik kon voelen dat deze relatie hier en daar wat verstikkend, veeleisend en niet altijd even liefdevol is. Toen ik aan mijn I-Phone avontuur begon, had ik de intentie om er alleen mee te bellen. Yeah right…..Dat werd al snel emailen, whats-app, internet en appjes. Op zich prima, handig en zeer passend in de tijd waarin we leven, maar soms ook best verslavend en uitermate onrust bevorderlijk. Ik ben een directe gebruiker, in de zin van dat ik vrijwel altijd meteen reageer. Oók als ik met iets anders bezig ben of als het gewoon niet goed voelt.  Ik hoor zo’n piepje, en ik ben al met mijn aandacht bij mijn telefoon. Ik heb al vaker het idee gehad om weer een oude Nokia te nemen, maar ik weet ook: dat is niet de oplossing. Het gaat namelijk niet om de I-Phone, maar om mij. Waar kies ik voor, waarom laat ik me afleiden door dat ding en wie heeft bepaald dat je snel op alles moet reageren? Mensen vinden het fijn, en ik ook, maar zijn we niet iets te veeleisend geworden? Nu ik me hier extra van bewust ben en me voorgenomen heb om mijn relatie met mijn I-Phone te onderzoeken, word ik enorm exposed in hoe anderen van mij gewend zijn dat ik altijd vrij snel reageer op emails en berichten. Zo gaat dat namelijk, en ik herken ook die (onuitgesproken) verwachtingen die er heersen rondom digitale communicatie. Ik heb al een sms gekregen of het wel goed met mij gaat, of whatsapp of ik wel had gezien dat iemand had gebeld en ik ben gebeld om te vragen of de mail wel was aangekomen. Een vriendin van mij in Engeland zei dat ze pas reageert als het voor haar goed voelt en wanneer het haar uitkomt. Soms is dat pas na drie dagen. Drie dagen (?!), reageerde ik….Het maakt haar niet uit wat anderen hiervan vinden. Kijk, en dat heb ik nog niet helemaal losgelaten…..! Het leven is en blijft een prachtige leerschool.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares