Meatloaf without meat

Mijn moeder maakte vroeger (en nog steeds) altijd de lekkerste meatloaf (gehaktschotel) van de wereld, echt een feest. Nu weet ik dat er vaak brood (en soms ook melk) in dergelijke gehaktschotels zit dus ik was blij met het volgende recept van een ‘nut loaf’, met als basis tofu. Op zich ben ik geen grote tofu fan, ik vind het vaak wat saai en ik weet niet zo goed wat ik ermee moet…..Maar nu wel: in mijn nut loaf!

Meng in een kom:
200 gram ongezouten noten (ik heb het grootste deel bruine amandelen en wat hazelnoten gebruikt)
Een pak biologische tofu (gewoon de standaard tofu, ik had de bio variant van de Appie)
Een halve courgette geraspt (je kan in principe elke groente er geraspt doorheen doen, ik had dus courgette en ook nog wat wortel).
1 ei
Kruiden: verse tijm, tumeric, zout, peper en wat chili, en nog wat tamari (ook hier geldt: elk kruid is welkom)
Alles goed mengen (ik heb weer even de staafmixer erin gezet zodat de noten ook wat kleiner worden) en dan in een cakeblik doen (cakeblik invetten met olijfolie). In de oven op 175 graden en ongeveer 45 minuten bakken.
Let op: bij het snijden van mijn nut loaf kreeg ik geen compacte plakken, het viel wat uit elkaar. Ik vermoed dat dit te verhelpen is door er nog een eitje doorheen te doen…ik ga de volgende keer wat experimenteren.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares