Mi Ma Muffins

Welke muffin van jullie is het gezondst, vroeg een klant laatst op mijn werk. Ik keek hem met een grote glimlach aan en zei dat geen een muffin gezond is. Ik herken het, we hebben zin in iets lekkers, iets zoets, iets om te snoepen, en willen dat dit lekkers ook ‘gezond’ is. Het voelt dan minder ‘erg’, alsof we iets willen verantwoorden aan ons zelf. James en ik hadden dit weekend dochter D. (5,75 jaar oud) van goeie vriendin E. te logeren. Op het programma stond samen muffins maken en laat ik nou nét een recept gevonden hebben voor ‘gezonde’ muffins. In dit geval staat ‘gezond’ voor geen gluten, geen lactose en geen suiker. Ik had van die leuke papieren cupcake bakjes gekocht met rood en witte stippen, dat heeft meteen iets feestelijks. Doordat ik geen gluten meer eet (en daardoor dus geen tarwemeel gebruik) is er een wereld aan meelsoorten en bakproducten voor mij open gegaan. Zo heb je amandelmeel, heel erg lekker, en tja, de naam zegt het al, gemaakt van gemalen amandelen. Een perfecte vervanger voor tarwemeel. Zo heb je ook kikkererwtenmeel, waar je pannekoekjes mee kan maken (hierover later meer, ik ga hier nog mee aan de slag….) en deze week kwam kokosmeel via het muffinrecept op mijn pad. Ik heb het helaas niet op tijd kunnen vinden, want het is lastig te krijgen, maar zodra ik het in huis heb, vertel ik er meer over (en waar je het kan kopen…). Kokosmeel is namelijk ook een top product om mee te bakken. In dit muffinrecept heb ik de kokosmeel vervangen voor kokosrasp, dit op hoop van zegen. Ik had nu eenmaal beloofd muffins te gaan bakken dus ik ben aan het experimenteren geslagen. Zie hier het resultaat én het recept….niet slecht! En nog smakelijk ook, zowel onze logee als ik hebben zitten smullen. James was wat minder enthousiast, die is meer van de échte muffins.

Meng in een kom:
(Let op: de hoeveelheden zijn in ‘cups‘. Ik heb bij de Blokker een geweldige maatbeker gevonden waar ook buitenlandse hoeveelheden op staan, zoals de cup).
2 cups amandelmeel
2/3 cups kokosmeel (of dus kokosrasp als je experimenteel bent én geen kokosmeel in huis hebt….)
2 eetlepels lijnzaad (ik gebruik gebroken lijnzaad)
2 theelepels kaneel
Wat vanillepoeder (optioneel)
3 geschilde appels en geraspt (of in hele kleine stukjes gesneden)
4 eieren
1/3 cup bosbessen
Een beetje honing (stond niet in het recept maar ik volgde mijn impuls)

Goed mengen en dan in cupcake bakjes doen, oven op 200 graden en 20 minuten bakken. 
Enjoy!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares