Mobiele telefoons en komkommers

Je zou maar leraar/lerares zijn op een middelbare school, of komkommerboer. Of beide. Nog erger. Dan zijn het momenteel hele zware tijden. Niemand wil meer komkommers kopen, laat staan eten, dus die zijn onverkoopbaar. Wat doe je met al die komkommers vraag ik me dan af…En wat al die leraren en leraressen op middelbare scholen betreft, respect! Dit zeg ik al jaren, want ik vind die mensen helden. Wat een verschrikking lijkt me dat, om in deze tijden les te geven. Het is momenteel extra lastig door de wildgroei aan mobiele telefoons in de klassen. Normaal lesgeven is er niet meer bij en mede door de saaiheid van bijvoorbeeld de lessen Duits en wiskunde zijn pubers eerder geneigd naar hun mobiel te grijpen. Hier kan ik me op zich iets bij voorstellen. Dan moet je als leraar van goeie huize komen, wil je de aandacht trekken en houden van je leerlingen. Ik las vandaag in de krant dat de Europese raad hier regels over wil vastleggen. In Frankrijk bijvoorbeeld mogen er geen mobieltjes de klas in. Dit omdat de straling van de telefoons niet goed zou zijn voor de hersenen van de kinderen. Deze puberbreinen zijn immers nog volop in ontwikkeling. In Nederland zijn hier (nog) geen vaste regels voor. Ik weet uit eigen ervaring hoe uitdagend pubers kunnen zijn en met name als het hun heilige mobiele telefoons betreft. Daar kom je niet aan. Punt. Dus ga daar maar eens regels voor vastleggen. Ik zeg succes! Ik vind Frankrijk op zich wel een goed voorbeeld. Pubers willen graag een waterdichte reden krijgen over het waarom ze iets niet mogen. Bij voorkeur wetenschappelijk onderlegt en voorzien van bewijzen. Ik bedoel, geen enkele puber wil bestraalde hersenen, toch? Maar ja, daar moet dan wel iets tegenover staan, realiseer ik me nu. Geen mobiele telefoons in de klas is nog tot daaraan toe. Maar wat moet je dan met al die adhd types die niet stil kunnen zitten en zich mateloos vervelen in de les? Mmm, er schiet me zomaar iets te binnen. Het is groen en het ligt momenteel heel overbodig te zijn….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares