Morgen is vandaag..

“Wat de dag van morgen brengt is niet de vraag, morgen is vandaag”. Prachtige tekst uit de musical “Soldaat van Oranje” waar ik gisteravond ben geweest, samen met mijn moeder en mijn twee zusjes. Wow! Ok, nog een keer, Wow! Wat een ervaring, wat een ongelofelijk geweldige voorstelling, iets om niet snel te vergeten. Het begint al als je de ‘parkeerplaats’ oprijdt, dit is een landingsbaan van het oude vliegveld Valkenburg. Overal blauwe lichtjes en het voelt alsof je met auto gaat opstijgen. Een enorme loods die is omgebouwd tot een theater en alles is tot in de details verzorgd. Eigenlijk wil ik niets verklappen, en alleen maar zeggen: Ga! Ga naar deze musical en laat je enorm aangenaam verrassen want het is echt de moeite waard. Heel indrukwekkend, en met name voor alle mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt, zoals mijn moeder. Ik kan me geen enkele voorstelling maken van hoe dat geweest moet zijn. Wat me enorm heeft geraakt is het liedje ‘Morgen is vandaag’ en over welke keuzes je maakt in oorlogstijd. Ga je het verzet in, loop je over naar de vijand of ga je verder met je leven alsof er niets aan de hand is. Wat heeft jouw keuze voor invloed op bijvoorbeeld jouw vriendschappen? Boeiend. Groot respect voor alle mensen die aan deze musical hebben mee gewerkt, wat een meesterwerk!

http://www.youtube.com/watch?v=ss5osX_zRqY

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares