Naar de oorzaak

Sinds ik bij Bagels & Beans werk, heb ik weer last van mijn onderrug gekregen. Dit was al mijn gevoelige plek, maar het ging de laatste tijd juist heel goed. Nu dus niet meer. De onderrug is onder andere de plek waar we verdriet opslaan uit onze kindertijd en de onderrug staat ook in contact met de nieren (je levensenergie). Het lichaam wil in mijn ervaring altijd iets duidelijk maken als het een pijnsignaal afgeeft en ik ga graag naar de oorzaak van die pijn. Tuurlijk, een pijnstiller of een massage is heel fijn en helpend, maar dat is voor mij een tijdelijke susser, geen oplossing. En tuurlijk, goeie schoenen dragen zal zeker helpend zijn, dus daarom heb ik mezelf op een paar prachtige gympen mét inlegzool getrakteerd maar die schoenen zijn een ondersteuning, net als een warm bad, een kruik of een warmtepleister (dit werd mij aangeraden bij de drogist vandaag…). De pijn nodigt mij in elk geval uit om nog meer op mijn houding te letten, iets wat ik jaren van mijn leven niet gedaan heb. Ik doe alles veel rustiger en met meer aandacht op het moment, en dat is, hoe gek het ook klinkt, wel een kadootje van mijn onderrug pijn. Het brengt bewustzijn op hoe ik sta, hoe ik buk, hoe ik loop en hoe ik met mijn lichaam ben. Pijn of ongemak vraagt om eerlijkheid. Hoe leef ik mijn leven, hoe zorg ik voor mezelf en waar zit ik in een patroon of gewoonte die niet helpend is. James vindt dat ik als een oma loop. Maar dan wel een oma op hele stoere zo wit dat ze licht geven Nike Air’s……

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares