Nieuw jaar

Vandaag is de eerste dag van alweer een nieuw jaar. Of, zoals een vriendin van mij zo mooi op haar facebook pagina schreef: we zijn weer een keer om de zon gedraaid, wat hebben we veranderd? Elk jaar draaien we met onze mooie planeet om de zon en komen we weer op hetzelfde punt uit, om vervolgens aan een nieuwe ronde te beginnen. Dit punt, vandaag dus, is een goed moment om te kijken wat er veranderd is. Waar sta ik, ten opzichte van een jaar geleden? Heb ik andere keuzes gemaakt die mij ondersteunen, waar ben ik gegroeid, veranderd, heb ik voor mezelf gekozen, ook al gaat dit tegen wat normaal is in, ben ik uit mijn comfort zones gestapt, waar geef ik meer expressie, en durf ik meer mijn waarheid te spreken? In welke mate laat ik mensen meer binnen, vertel ik wat ik voor ze voel, waardeer ik ze voor wie ze zijn en kan ik steeds meer accepteren dat zij wellicht andere keuzes maken dan ik, maar dat we helemaal gelijk zijn? Hoe gaat het met mijn oordelen en reacties naar anderen, ben ik eerlijk naar mezelf als ik in een oordeel schiet en neem ik verantwoordelijkheid dat dit iets over mij zegt en niemand anders? Waardeer ik mezelf, elke dag weer, voor alles wat ik ben, wat ik breng en wat ik doe? Waar gaat het leven nog over mij en waar gaat het leven over wij? Hoe ben ik vanmorgen opgestaan, hoe voel ik mij en wat zegt dit over mijn keuzes? Heb ik zin in de dag, wetende dat deze dag weer een nieuw begin is, net als alle andere dagen, waarin ik mag stoeien, bloeien en groeien? Maak ik nog regelmatig dansjes en lach ik om mezelf, en waar ben ik streng voor mezelf en mag ik me eraan herinneren dat ik net als iedereen aan het leren ben en student ben van het leven? Gaat ook deze dag en dit jaar weer over mensen en mijn bijdrage? Wanneer ben ik arrogant, en denk ik dat verder of beter ben dan anderen, en geef ik dit eerlijk aan mezelf toe? Zorg ik goed voor mezelf, mijn lichaam, wetende dat dit lichaam mij overal naartoe brengt en altijd met mij is?
Ja, er is veel veranderd het afgelopen jaar en vandaag vier ik dat, met een enorme waardering voor mezelf en al die geweldig mooie mensen om mij heen, dichtbij en ver weg, die mij elke dag iets nieuws leren over mezelf en het leven. Mijn dank is groot.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares