Niks beters te doen

Ik moest vanmorgen ontzettend lachen. Nou ja, het was eigenlijk meer proesten. Dit proesten was een reactie op een gedachte die ik had en deze gedachte heb ik best afentoe. Ik deel die gedachte ook altijd met James, want het is een gedachte die wij zeer regelmatig met elkaar delen. Die gedachte is “hebben die mensen niks beters te doen?”. Het is altijd eerst een gedachte en dan zeg ik het binnen een seconde hardop. Ik zou ook meer vraagtekens achter deze vraag kunnen zetten, om mijn enorme verwondering kracht bij te zetten, maar volgens mij is het wel duidelijk. Het was dus vanmorgen en ik las het Parool van gisteren. Hierin stond dat de aangespoelde walvis (bultrug) op Texel, die inmiddels Johannes is gedoopt, is overleden. Tot nu toe nog geen ‘hebben die mensen niks beters te doen?’. Ik vond het eigenlijk best even zielig dat die walvis was overleden maar ja, de natuur doet haar ding. En wie geeft zo’n beest dan die naam, vraag ik me af. Ok, maar nu komt het. Er stond dat er naar aanleiding van Johannes zijn overlijden een stille tocht is gehouden én een condoleance register op internet is geopend (wat ook door velen is getekend). Toen kwam die gedachte dus. En vervolgens het proesten. En toen het hardop tegen James zeggen. Daarna hebben we samen gelachen. Ik vind de wereld best een beetje raar. Laat ik het daar op houden. Maar ja, wie ben ik om te zeggen dat andere mensen iets beters moeten gaan doen. En wat is dat ‘iets beters’ eigenlijk, geen idee. Maar een condoleance register én een stille tocht voor Johannes de bultrug, hoe kom je erop…

N.B ik hoor net van James dat Johannes een vrouwje is. Dan ben ik van mening, ook al is ze er niet meer, dat we haar vanaf nu Johanna noemen. Zal er dan postuum een standbeeld komen ,vraag ik me af. Tja, best een rare gedachte, maar dat schiet me zomaar te binnen.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares