Noodweer of geen noodweer….

that’s the question. Het KNMI lijkt in ieder geval het antwoord op deze vraag niet te weten, dat moge duidelijk zijn. Die lui tasten wel heel vaak in het donker. Al dagen worden we overvallen met onheilspellende weersvoorspellingen en zelfs ik heb me helemaal laten meeslepen met alle alarmen, waarschuwingen en het onweer- en kingsize hagelalert. Wat een weersoap! Gisteravond keek ik er al naar uit, morgenavond hagel en onweer kijken met James vanaf het balkon. Op zich best een aangename bezigheid voor in de avond. Vanmorgen zag het er nog alleraardigst blauw en rustig uit, en toen ik naar mijn afspraak wilde gaan, kreeg ik toch de weerkriebels. Het was opeens behoorlijk grijs en ik zag wat druppels. Oei, even buienradar kijken. Als echte mevrouw Timofeef heb ik alle ramen en deuren dichtgedaan, balkonkussens en wasrek naar binnen gehaald en mijn sexy rode regencapuchon meegenomen op de fiets. Hier en daar een spatter, verder stelde het echter weinig voor. Is dit alles? Mijn afspraak kwam later omdat ze ook dacht het heel hard zou gaan regenen maar ik kon haar overtuigen toch te komen, hard regenen en hagelbuien zouden er zoiezo aankomen, dit werd ons immers verteld, toch? Binnen een mum van tijd was het echter droog en zo bleef het ook de rest van de middag. Wij konden er geen weerpeil op trekken. Toch maar wel alvast boodschappen gedaan, want je weet maar nooit, straks barst het in ene los…Inmiddels heeft de ANWB de waarschuwing voor de spits alweer ingetrokken, want het grote onweer komt niet in de middag maar pas later. Hoe laat dan later? Die arme stakkers bij de NS rijden met een speciale dienstregeling dus dat zal ook wel voor de nodige drukte (en irritatie) zorgen. Ik kijk nu naar buiten terwijl ik dit schrijf en ik zie licht, zon en blauw. De ramen staan weer lekker open en ik ruik weer fris en fruitig na een verkwikkend bad. Want warm was het wél vandaag. Wat een weercommotie…..Ik vermoed dat buienradar goeie zaken heeft gedaan vandaag. Ik heb stiekem nog steeds hoge weersverwachtingen voor vanavond. De kussens ga ik vast klaarleggen op de stoelen zodat ik straks eerste rang kan kijken. Noodweer of geen noodweer, ik zit vanavond op het balkon.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares