Ode aan Oprah

Ik ben een grote Oprah Winfrey fan. Alhoewel ik al een tijd niet meer kijk, heeft ze mij in het verleden heel wat inspirerende tv momenten gebracht. Tijdens mijn studentijd en andere fases waarin ik minder druk was, heb ik met veel plezier, veel thee en veel koekjes naar haar shows gekeken. Vandaag zag ik in de krant dat ze er na 25 jaar mee ophoudt en dat vind ik wel een berichtje waard. Ik heb vanmiddag ook als vanouds naar haar show gekeken om ook direct weer te mogen ervaren waarom ik er al een tijd klaar mee ben. De koek is op. Ik viel midden in zo’n behoorlijk beladen onderwerp waar je om kwart over drie ’s middags niet echt zin in hebt. Althans, ik niet. Een zaal met 200 mannen die sexueel zijn misbruikt is behoorlijke zware kost. Ze passen dan ook altijd het deuntje aan. Dan weet je direct: oei, dit wordt heavy. Maar dit is wél waarom ik haar zo inspirerend vind. Zij benoemt dingen die anders onbenoemd blijven, zij kaart dingen aan, licht tapijten op waar het behoorlijk volle bak is met onuitgesproken zaken en zij heeft naar mijn mening het bewustzijn bij een grote hoeveelheid Amerikanen aangeraakt. Ze heeft iets weg van een tv goeroe die ervoor gezorgd heeft dat Amerikanen anders over dingen zijn gaan nadenken. Of uberhaupt zijn gaan nadenken. Als zij een boek aanprees, dan lazen meteen anderhalf miljoen mensen dat boek. Kijk, dat schiet lekker op. Ik heb vele middagen  kijkplezier beleefd aan haar shows, met name waarin de bekende sterren bij haar op de bank plaatsnamen. Wel leuk om eens wat dingen te horen die wél waar zijn over mijn favoriete acteurs en actrices. Ik geloof niet dat het mijn roeping is om een eigen tv show te krijgen, maar ik zou het stiekem wel leuk vinden. Een Oprah ben ik niet, maar Viola Hol of Catherine Kwijl laat ik ver achter me. Ik heb nog even een korte fling met de televisie gehad, heel lang geleden, waarbij het mij enig leek om iets op tv te doen. Ze zochten toen nieuw presentatie talent bij BNN. In alle eerlijkheid, ik deed het alleraardigst maar kreeg helaas niet voldoende stemmen. Ach ja, zo probeer je weleens wat. Ik ben benieuwd wie het enorme gat gaat opvullen dat Oprah zal achterlaten. En niet alleen in Amerika. Tussen 3 en 4 ’s middags zal het nu wel heel erg stil worden…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares