Of ik ook soep wil

Wil je ook wat soep, vroeg Peter de vaste huisoppas mij gisteren terwijl ik aan de keukentafel in Blaricum zat met mijn laptop. Wat is het voor soep, vroeg ik. Hij stond in de pan te roeren en zei dat hij dacht het kervelsoep was. Wat zit er allemaal in, vroeg ik, maar dat wist Peter niet. De soep stond er al, voordat wij er waren. Wil je, vroeg hij weer. Ik stond op om naar de soep te kijken en zei dat ik geen soep wilde omdat ik niet alles eet en niet precies weet wat erin zit. Terwijl ik zei “ik niet alles eet”, stond ik al naast Peter en het viel mij op dat zijn ogen naar beneden keken, mijn lichaam afgaand en kijkend hoe dat eruit zag. Ik keek hem aan en vroeg hem waarom hij opeens zo naar mijn lichaam keek. Tja, dat is toch met alle vrouwen, zei hij, die zijn allemaal met eten bezig en hoe ze eruit zien. Ik legde hem uit dat ik bepaalde voeding niet eet omdat ik mij daar lekker bij voel, en dat het niets met ‘de lijn’ te maken heeft. Ik vertelde hem dat ik het gevoel had dat er room in de soep zat en dat ik daarom geen soep wilde. Zijn veronderstelling is echter heel logisch en begrijpelijk. We zijn geneigd, en zeker vrouwen, om te eten vanuit ‘val ik hier van af’ of ‘word ik hier dik van’. Dat zal in het Gooi niet anders zijn dan in Amsterdam…Gelukkig had ik een overheerlijke tonijncupcake bij me met wat sla, avocado en aïoli. I like to be prepared…..Terwijl ik aan het eten was, zette Peter een muziekje aan. Dat hoort erbij heh, een muziekje, vind je ook niet? Tja….ik geloof dat ik een van de weinige ben, die niets met muziek heeft, zei ik, ik draai zelden muziek, behalve één cd. Mmm, zei Peter, daar ben je inderdaad wel anders in ja, en daar heb ik het maar even bij gelaten. En terwijl Marvin Gaye via het dolby surround system door het hele huis galmde, genoot ik van mijn lunch…dankzij mijn Bagels & Beans carrière kan ik mij redelijk goed afsluiten voor muziek. Best handig…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares