Onder het tapijt

Er zijn van die dingen die ik graag onder het tapijt schuif, want dan lijkt het alsof het er niet is, je struikelt er wellicht soms over maar meestal kan je er overheen stappen, het is lekker bedekt en ook al trekt het soms de aandacht door bijvoorbeeld iemand in je omgeving die jou erop attendeert (in mijn geval James), het kan daar soms best lang liggen. Héél erg lang….En dan opeens is het genoeg, klaar ermee, kom maar op met dat tapijt, het wordt nu zo langzamerhand wel een heel groot zeurend (kostbaar) ding. Vandaag heb ik het tapijt van zo’n ding opgelicht. Ik werd erop geattendeerd door een klein briefje in mijn agenda, wat er overigens ook al best lang zat. Op dit briefje staat het inlog rekeningnummer van mijn primeline rekening, je weet wel, zo’n instantie die betrouwbaar en verantwoord geld leent met een vette rente want, zo weten we inmiddels allemaal: ‘geld lenen kost geld’ (staat ook in vette letters bovenaan hun site). Ik had jaren geleden de alles overheersende drang om een laptop op de groei te kopen en wist toen van niets. Nu was de meneer in de winkel alleraardigst en wist mij heel overtuigend te vertellen dat ik de laptop gewoon kon kopen mits ik elke maand wat rente zou betalen. Dat klonk heel verleidelijk, en binnen een half uur stond ik behoorlijk blond met een gloednieuwe laptop en bijpassende tas op straat. Het voelde bijna als een kado….Inmiddels ben ik zes jaar verder, ligt de laptop ergens heel erg niets te doen, en heb ik het bedrag van de laptop waarschijnlijk in de tussentijd al drie keer betaald. Jaja, geld lenen kost geld, ik weet het nu. Waarom ik dat tapijt niet eerder opgetild heb, vraag ik me dan toch zachtjes af. Wonderlijk hoe zo’n ding ook steeds groter wordt, en het een geheim wordt wat zelfs ik niet wil verklappen. Vandaag heb ik ingelogd en op éénmalige betaling geklikt. Ik voelde nog even een twijfel of ik het tóch niet in twee termijnen zou betalen en drukte toen snel op ok. Nu ga ik ze nog bellen om te zeggen dat ik helemaal geen rekening meer wil en ook geen mails meer wil ontvangen. Mijn tapijt ligt er behoorlijk ontspannen bij en van de rente die ik nu niet meer hoef te betalen kan ik deze winter in Center Parcs zeker in een bungalow met drie sterren!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares