Ongewenste hele irritante dingen (deel II)

Gisteren eindigde ik met ‘wordt vervolgd’ en het vervolg diende zich vandaag als vanzelf aan. Ik had namelijk een tweetal ervaringen die mij direct aan mijn lijst met ongewenste hele irritante dingen deed denken. Allereerst is daar het betalen van de gifgroene envelop (je weet wel, die ene, van de belasting). Dit heb ik vandaag gedaan, na extra lang wachten, uitstellen, geen zin hebben, laten liggen, negeren, ik doe het morgen, nee écht, ik doe het morgen. Ik trapte eerst nog bijna in mijn eigen mentale valkuil om eerst alleen de helft te betalen en dan over een maand de tweede helft, maar wie hou ik voor de gek? Juist ja. De tweede ervaring van vandaag was, jawel, in een openbare wc. Ik liep naar binnen en zag dat er twee wc’s waren. Eentje werd net bezet dus ging ik de andere in waarop een vrouw die bij de spiegel stond zei: “ik zou daar niet naar binnen gaan want die is vies”. Ik heb dan toch de drang om even zelf te kijken, mijn nieuwsgierigheid wint het vrijwel altijd. Er was in die wc inderdaad een wc rol ontploft en het zag er verre van aantrekkelijk uit. Waarop ik verontwaardigd tegen die vrouw bij de spiegel zei: “Wie doet dit toch? Welke vrouw laat een wc zó achter? Ik snap dat niet!” Zij snapte dit inderdaad ook niet en knikte instemmend mee. Toen floepte ik eruit “maar ja, ik snap wel meer dingen in het leven niet”. Blijkbaar kwam dit héél serieus over op de vrouw bij de spiegel want die zei “Nou, dat klinkt wel heel serieus”. Ik begon te lachen en zei dat het juist zo fijn is om niet alles te snappen, het maakt het leven heel overzichtelijk. Inmiddels was de vrouw in de andere wc klaar en kon ik naar binnen. “Er is daar geen wc papier”, zei ze tegen mij. Ook dat nog…Moest ik tóch nog die andere wc in om papier te pakken. Een wel zeer ongewenste hele irritante situatie. Dit keer had ik echter een ingeving. Ik ben naar boven gelopen en heb tegen een van de jongens in de bediening gezegd dat het wc papier op is in de dames wc. Hij stak zijn duim op, bedankte mij voor de tip en zei dat hij er iets aan ging doen…Nu kunnen de vrouwen ná mij in ieder geval zonder irritatie naar de wc.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares