Ongewenste hele irritante dingen

Ik moest vanmorgen ontzettend lachen om de column van Wim de Jong in het Volkskrant magazine, met als titel ‘Ongewenste iebeligheden’. Ik ben zo vrij geweest om de term ‘iebeligheden’ te vertalen in ‘hele irritante dingen’, dit woord is namelijk meer mij. Hij beschrijft hierin een lijst met dingen waar hij iebelig van wordt. Bijvoorbeeld la Vache qui rit-kaasjes waarvan het openingsstripje standaard niet toereikend is. Hoe herkenbaar. Bij het openen van zo’n kaasje krijg ik bij voorbaat al een irritatie en ik eet altijd een fijngeplet kaasje of ik zuig de kaas uit het papiertje. Best leuk zo’n lijst, dacht ik net op de fiets. Toen had ik namelijk ook zo’n ervaring die genomineerd is voor mijn eigen persoonlijke lijst met “ongewenste hele irritante dingen”. Er zit een piepklein gaatje in mijn fietszadel waardoor ik nu na het fietsen zeer regelmatig een grote natte plek op mijn rechterbil heb. Nu heb ik inmiddels bij de Blokker zo’n ontzettend handig rood met witte stippen zadelhoesje gekocht, die vervolgens in een lade blijft liggen. Een ander ongewenst heel irritant ding voor de lijst is op een openbare wc gaan zitten en erachter komen dat het wc papier op is. Met name bij grote zaken is dit een zware beproeving. Waxinelichtjes die niet in die oh zo schattige die moet ik écht hebben waxinelicht houders passen, helemaal overgevlogen uit Bali wel te verstaan. De wasmachine willen openen na een wasje en dan per ongeluk weer op de ‘aan’ knop drukken waardoor die weer anderhalf uur gaat draaien. Fietsers die bij een groen licht niet gaan fietsen. Vaak zijn dit toeristen op van die rode rakkers. Ik kan het dan niet laten om net iets te hard te zeggen ‘hallo, het licht wordt echt niet groener hoor!’. Ok, ik ben nu lekker op dreef merk ik, daar gaan we: fietssloten die niet open willen, nog erger,  fietssloten die niet openwillen terwijl je je handschoenen vergeten bent en het echt heel koud is, computers die niet starten, te traag gaan, kapot gaan, geen verbinding hebben, niet doen wat ik wil, te langzaam doen wat ik wil, kortom, computers, de lift die niet meteen opengaat, een grote hondendrol voor de deur, erachter komen dat we de uitpuilende vuilniszak vergeten zijn om op straat te zetten, mijn boterham die ik niet uit de toaster krijg en dan uit pure wanhoop de hele toaster op zijn kop moet houden, kleding in winkels die van het haakje afglijdt en op de grond valt terwijl ik ze nauwelijks heb aangeraakt (en ik ze vervolgens niet meer op het haakje terugkrijg), het plastic tasje van de appie dat onder het fietsen het begeeft onder het gewicht van mijn te zware boodschappen en al mijn boodschappen op straat vallen en ik vervolgens van pure schrik over mijn versgekochte brood heen fiets…en iedereen kijkt. Maar nu kom ik bij een andere lijst…..’Ongewenste hele irritante dingen waar ik een rood hoofd van krijg’. Wordt vervolgd!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares