Ontbijt

Al een tijdje weet ik niet zo goed wat ik met mijn ontbijt ‘moet’. Voor lunch en diner maak ik van alles lekkers maar zo vroeg in de ochtend, ik weet het niet. Ik heb meestal niet zo’n zin in eieren en dan kom ik uit bij mijn dagelijkse maiscrackers met pindakaas (en soms wat fruit). Vaak heb ik ook niet meteen enorme honger maar wil ik wel ontbijten, want zonder vind ik geen fijne start van de dag. Ik ontbijt dus al-tijd. Als ras Hollander ben ik uiteraard opgegroeid met brood, muesli of een ander soort van cereal. Vroeger kreeg ik vaak frosties, cruesli of smacks. Ik had vanmorgen zoiets van, ik gooi het ontbijtroer 180 graden om en ga een groente/fruit smoothie maken waarvoor je mij niet zo heel lang geleden niet voor wakker zou hoeven te maken. Groente in de ochtend?, no way. Al mijn ontbijtovertuigingen worden dan enorm uitgedaagd….Wonderlijk eigenlijk dat een groot deel van de wereldbevolking volledige warme maaltijden naar binnen werkt die bij ons niet vóór 18:00 op tafel komen. Het is maar net wat je gewend bent en waar je mee opgroeit. Vanmorgen heb ik een smoothie met komkommer, rode biet, appel, munt en wat gemengde zaden (waaronder lijnzaad) gemaakt. Ver-ruk-ke-lijk. Ik had graag een foto willen nemen van het volle glas maar het glas was al leeg…..Echt, alles went, het heeft soms even wat tijd nodig (of zoals James gisteren zei: alles op z’n tijd). Wel fijn hoor, zo’n inhouse guru!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares