Op de vlucht

Er zijn op dit moment meer dan 50 miljoen mensen op de vlucht in de wereld, lees ik op de voorpagina van het Parool. Wow, denk ik bij mezelf. Het gaat lekker in de wereld, opper ik tegen James. Ik kan me daar niets bij voorstellen, en velen van ons niet. Ik kan elke dag naar huis en heb alles wat ik nodig heb. Er is een groot gebrek aan vrede, staat er in het artikel. Vrede wil zeggen dat er geen oorlog is, maar zijn we er dan? Volgens mij is er een groot gebrek aan harmonie, in onszelf. Zolang we denken en geloven dat we niet gelijk zijn, dat de ander minder is dan wij , is het onmogelijk om harmonie te creëeren. Zonder acceptatie geen harmonie. James en ik zijn even stil. Dan zegt hij opeens: zijn er eigenlijk niet 7 miljard mensen op de vlucht? Ik kijk hem aan en moet even nadenken over wat hij zegt. Dan valt het kwartje. Wow, zeg ik, zo afentoe komen er zulke wijze woorden uit jouw mond. Ach ja, je weet half niet hoe wijs ik ben, zegt hij. Jawel, dat weet ik wel, denk ik bij mezelf, ik mag het alleen nog meer zien, en waarderen.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares