Op het water

Een ware zeil-ster.......

Sinds mijn zus verkering heeft met een zeiler, zeil ik één keer per jaar. Voor die tijd nooit, dus dit is een behoorlijke vooruitgang. Tot groot genoegen van James, want hij vindt alles wat met, in of op het water te maken heeft fantastisch. Ik niet. Ik ben graag op het droge. Vandaag hadden we een zeildate staan en mijn humeur was vóór ik op de boot stapte al gedaald tot het vriespunt. De zon was niet te bekennen (ik heb het gehad met al die weermannen) en ik liep in een heel kort shortje en topje richting de boot. Ik was iets te enthousiast geweest toen ik voor mijn kledingkast stond vanmorgen. Zo ver niets nieuws onder de zon (welke zon?). De boot lag in de haven van Edam en we begonnen heel rustig met koffie/thee en een kletsje. Zo kon ik rustig wennen aan de waterrijke omgeving en een beetje opwarmen in mijn geleende trui. Ik blijf tijdens het zeilen altijd heel rustig in een hoekje zitten waardoor ik zo min mogelijk in de weg loop. Bij het klaar om de wenden ree(t) doe ik niets. Dit wordt gelukkig ook niet van mij verwacht, dat ik iets doe. Véél veiliger voor iedereen aan boord als ik nergens aankom. De lucht zag er soms onheilspellend uit wat ik uiteraard best spannend vond maar we hebben het droog gehouden. Uiteraard had ik het veels te koud dus kreeg ik van mijn lieve zwager een prachtig sexy zeil catsuit waarin ik helemaal de blits maakte. De broek heb ik niet meer uitgetrokken en mag ik, hopelijk, nog een keer lenen. Een heerlijk dagje waarbij de zon zich afentoe liet zien en we vóór Marken voor anker zijn gegaan om te dobberen. Op de terugweg in de auto zijn James en ik nog even via Noord gereden, langs Zunderdorp, Ransdorp en Holysloot. Ik zie mezelf daar al helemaal wonen, lekker met mijn zeil catsuit aan in de moestuin, terwijl James de hond uitlaat….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares