Op zoek naar werk

Vanmorgen had ik mijn evaluatiegesprek bij het UWV met mijn werkcoach. Ik zit nog steeds in mijn startersfase voor mijn eigen onderneming maar zoals dat met elke fase gaat, er komt een moment dat die eindigt en een nieuwe fase aanbreekt. Daar zit ik midden in. Omdat ik (tot ietswat grote verbazing van mijn werkcoach) nog niets verdiend (gedeclareerd) heb, leek het hem een juiste beslissing om mijn startersfase te beëindigen. Per direct. Oeps. Op zich geen grote verrassing maar toch. Kan het niet nog een weekje wachten, vroeg ik, ik heb volgende week nog een gesprek staan. Mijn werkcoach en ik gaan wel goed samen en zo gezegd zo gedaan, ik heb tot 1 september. Nee, dat is niet extreem lang maar het geeft me nét even wat extra tijd om te kijken wat ik wil. Zou ik dit ooit nog in dít leven te weten komen, vraag ik me soms af. Ik weet het niet. Ik was inmiddels al een beetje begonnen met oriënteren en rondkijken omdat ik zelf ook al besloten had dat ik naast mijn eigen plannen ergens anders wil werken waarmee ik een basisinkomen kan verdienen. In de tussentijd ga ik rustig verder met mezelf ontwikkelen, naar Engeland gaan en kijken hoe het leven zich ontvouwt. Ik voel me op dit moment nog niet klaar voor een eigen praktijk en dat is even wat het is. Het leuke is, het kan over een tijdje zomaar anders zijn. Het leven zit vol verrassingen. Maar de UWV dus. Na een uur stond ik wat verlaten op straat om vervolgens een heerlijke middag met vriendin Y. door te brengen. Binnen je eigen netwerk werk zoeken, dé beste manier. Ik heb zojuist een inschrijfformulier naar the Care Company gemaild (waar vriendin Y. voor werkt), een bureau dat bemiddelt in thuiszorg. Ik merk dat het werken met mensen mij erg goed ligt en wie weet dat ik hier aan de slag kan. Het is een eerste stap. Ik ben benieuwd waar deze eerste stap mij gaat brengen. Ik kan nog steeds niet in de toekomst kijken dus heel veel meer weet ik nu niet. Wordt vervolgd…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares