Overzicht werk

Op deze pagina vind je een greep uit mijn recente werk.


Artikel op nieuws.nl: Als alcohol nu uitgevonden zou worden, zou het verboden worden (zo slecht is het)

Acht op de tien Nederlanders drinkt regelmatig alcohol, waarbij met name hoogopgeleiden wat vaker dieper in het glaasje kijken. Schadelijk, want als alcohol vandaag de dag aan onze voedingsmiddelen zou worden toegevoegd, zou het niet door de wetgeving heen komen. Zo slecht is het. Hoogleraar voeding Sander Kersten: “ We hebben de foute inschatting gemaakt dat matig drinken geen kwaad kan. Niet drinken is het gezondst”.

Lees meer


Artikel op nieuws.nl: 103-jarige Klaas Faber heeft 740 vrienden op Facebook

Hij weet het nog precies: het was 15 maart 2015. De zoon van Klaas Faber (103) had een Facebookprofiel voor hem aangemaakt. “Pa, ik heb je op Facebook gezet”, zei hij tegen zijn vader. Klaas dacht dat Facebook speelgoed was voor jonge mensen die elkaar iets willen vertellen. Inmiddels zit hij er drie keer per week op. “Ik ben net als een spoorboekje: elke dinsdag, vrijdag en zaterdag plaats ik in de ochtend een post op Facebook.”

Lees meer


Artikel op nieuws.nl: Oudste huisarts van Nederland werkt 80 uur in de week

Een huisarts zoals Nico van Hasselt, de oudste huisarts van Nederland die nog honderd procent werkt, is uniek in zijn soort. Hij werkt al 61 jaar tachtig uur per week in zijn praktijk aan huis en is zeven dagen in de week bereikbaar voor zijn patiënten. “Als je huisarts wilt worden, dan heb je een 24/7 verbintenis met je patiënten. Als huisarts maak je onderdeel uit van hun familie.”

Lees meer


Artikel op vrouw.nieuws.nl: Familierechtadvocaat en mediator Sarah Köller

Eén op de drie getrouwde stellen scheiden in Nederland. Deze week vindt de Dag van de Scheiding plaats, speciaal in het leven geroepen om het proces van het groeiende aantal echtscheidingen te verbeteren. Familierechtadvocaat en mediator Sarah Köller weet alles van echtscheidingen, maar ook van trouwen. “Ik kijk altijd eerst of een scheiding écht nodig is of dat relatietherapie nog een optie is.”

Lees meer