Paleo dieet

“Mariette, hoe heet dat, het dieet wat jij volgt”, vroeg mijn collega vandaag. Je bedoelt dat ik geen gluten, lactose en suiker eet, maar dat is niet een dieet. Ja, dat ja, zei ze, ik doe nu sinds dit weekend het Paleo dieet, ken je dat? Ik ken het niet, alhoewel de naam me vagelijk bekend voorkomt. “Een vriend van mij doet dat en die voelt zich echt stukken beter”. Mijn collega (19) is al een tijdje bezig met haar voeding (toen ik haar leerde kennen deed ze zes suikerklontjes in haar thee) en ze vraagt mij regelmatig naar mijn eetgewoontes. We praten regelmatig over eten en drinken en dit is erg leuk en inspirerend. En nu volgt ze dus een dieet, samen met een vriendin, die chronisch moe is. Het dieet lijkt erg op zoals ik eet, zeker toen ze mij erover begon te vertellen. Kijk, zei ze, ik heb nu ook een bakje met nootjes. Vol trots liet ze mij haar cashews zien. Welke noten eet jij? Ik heb net even gegoegeld naar dit Paleo dieet (wat volgens haar vriend enorm in opkomst is en in Amerika al hot is) en ik moet zeggen, ik heb al een paar lekkere recepten van de site gevist. Ze hebben het niet over gluten, maar over koolhydraten, en het basisprincipe is dat je weer gaat eten zoals de oermens at. Dus vlees, vis, groente, noten en fruit. Nu ben ik geen voorstander van diëten, want waarom zou je iemand anders laten bepalen wat jij wel of niet eet. Ons lichaam weet dit zelf heel goed. Daarbij hangt er rondom diëten altijd het werkwoord ‘afvallen’ met als uitgangspunt dun en strak worden en zijn ze niet gericht op beter in je lijf zitten en hoe je lichaam voelt. Maar het dieet spreekt me wel aan, in de zin dat het erg gericht is op natuurlijke producten. Ik merk de laatste tijd dat steeds meer mensen zich bewust worden van wat ze in hun mond stoppen. Ik merk dit om mij heen en ook door vragen die ik krijg bij Bagels & Beans (en ook van collega’s dus). Vaak komt dit doordat steeds meer mensen lichamelijke klachten hebben en een link leggen met wat ze eten en drinken. Misschien toch maar het idee dat vriendin E. en ik al langer hebben om of een catering of een lunchtent te beginnen met een gluten, lactose en suikervrije menukaart….De vriend van mijn collega loopt met hetzelfde idee rond, zo vertelt mijn collega mij vandaag, dus ik moet niet te lang wachten…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares