Peper en poezen

Waarom koop je drie potjes gemalen peper lieverd. James en ik staan in de Appie en hij stopt drie busjes peper in ons mandje. Tegen de katten, zegt James, die ga ik in de tuin strooien. Mijn schoonmoeder heeft ons laatst verteld dat poezen dit niet fijn vinden en aangezien we overlast hebben van alle poezen die op ons hofje wonen, probeert James maar weer eens wat nieuws . Ik vind het eigenlijk niet kloppend, zeg ik later in bad, dat we eigenlijk zoveel dingen maar toestaan, terwijl we er niets van zeggen. Ik wil er expressie aan gaan geven, ook al gaan die poezen er niet mee weg, maar het klopt voor mij niet. Ik realiseer me hoe makkelijk het is om de dingen maar gewoon te laten, ze niet te benoemen, er geen expressie aan te geven, om maar vooral geen bootjes te laten schudden. James en ik zijn niet de enige die last hebben van alle poezen (die overal hun behoeftes doen, behalve thuis op de kattenbak). Onze buurman vertelt mij net dat het zadel van zijn scooter wordt ondergekotst en dat de poezen ook in de garage komen en daar hun behoeftes doen. Ik heb net gaas gekocht en bij de garagedeur gespannen, zodat ze er niet meer doorheen kunnen. Dit is geheel nieuw voor mij. Ik moet zeggen, vertel ik hem, toen ik gisteren vóór op onze zitbak buiten zat, ik het er onaangenaam vond ruiken. Weet jij wanneer er weer VVE vergadering is, vraag ik James. Die is net geweest, dus dat duurt nog even. Waarom zeg je het niet gewoon tegen de hofbewoners, als je ze tegenkomt. Tja, dat kan natuurlijk ook…James steunt mij volledig in mijn “als we nooit iets zeggen, dan verandert er ook niets”. Hij wil het liefst alle poezen doodschieten, maar ik heb het vermoeden dat mijn idee van eerlijk zeggen wat mij dwarszit wat beter zal vallen. Ik háát poezen, benadrukt James nog even. Ja, lieverd, dat weet ik. Ergens geen woorden aan geven, lukt mij steeds minder goed. En gelukkig maar, want het bouwt alleen maar spaning op in mijn lichaam. Weet jij eigenlijk waarom poezen die peper niet fijn vinden. Geen idee, zegt James, misschien heeft het met poepen te maken. Met poepen? Ja, je weet wel, “peper in je reet, das pas heet”. To be continued…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares