Reactie

Ik lees altijd met veel plezier de Vrouw Magazine die op zaterdag bij de Telegraaf zit. Waarom weet ik eigenlijk niet, want de Telegraaf vind ik een vreselijke krant, maar iets in dit blad spreekt mij aan. Wellicht omdat het geen glossy uitstraling heeft én omdat er altijd een ‘mijn verhaal’ instaat (vrouw met een geheim). Nu heb ik voor het eerst in al die jaren een reactie gemaild naar de redactie. Dit doe ik eigenlijk nooit, terwijl ik vaak genoeg reacties bij mezelf ervaar bij het lezen van bijvoorbeeld het Parool of een ander blad. Ik lees ook altijd de reacties van lezers in het Parool en soms zit er eentje tussen dat ik denk: die had van mij kunnen zijn. Maar Vrouw Magazine, daar was ik gebleven. Die vierde dit weekend haar 5-jarig jubileum met een (voor mij) onherkenbare Daphne Deckers op de cover. Ze heeft een soort Bunny feest outfit aan, lijkt uit een soort groot kado tevoorschijn te springen en ziet eruit alsof ze net haar 25 jarige verjaardag achter de rug heeft. Waar zijn haar borsten gebleven, vroeg James, toen ik de foto liet zien. Kijk, ook hij zag het. Een zogenaamde gemanipuleerde foto. Ik moest echt drie keer kijken of ze het wel was. Nu heeft Daphne écht geen airbrush nodig, maar waarom worden wij vrouwelijke lezers hier überhaupt mee geconfronteerd. Dus heb ik gemaild, gewoon omdat ik de impuls voelde. Dit was mijn mail:

Beste vrouwmagazine,
 
Ik lees met heel veel plezier jullie magazine, en in alle eerlijkheid, de rest van de krant kan me eigenlijk gestolen worden…
Maar bij het zien van de foto van Daphne Deckers op de omslag van het feestnummer, wil ik voor het eerst een keer mailen.
Jullie blad spreekt vrouwen aan, vrouwen die zijn wie ze zijn, mooi en geweldig, vanuit eerlijkheid, ook als we wat rimpels krijgen en ouder worden.
Waarom is het dan nodig om een (voor mij) bijna onherkenbare Daphne op de cover te zien, die eruit ziet alsof ze 25 is? Jullie zijn toch geen glossy?
 
De foto ziet er dusdanig onnatuurlijk uit, en dit vind ik ontzettend jammer. Daphne is een prachtige vrouw, dit heeft zij helemaal niet nodig.
Niemand trouwens. Jullie hebben zo’n mooi groot bereik met jullie blad, hoe geweldig zou het zijn als ik als lezer mezelf kan herkennen in de vrouwen die erin staan.

Is het niet tijd voor een éérlijk en authentiek magazine voor vrouwen, vraag ik me nu af. Waarin de vrouwen die erin staan hun zelf mogen zijn en de lezers ook.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares