Relletje in het zwembad

Vanmorgen lag ik prinsesheerlijk in het verwarmde bejaardenbad in Amstelveen, terwijl James baantjes aan het trekken was met de ietwat sportievere en jongere zwemmers onder ons. We waren iets later dan anders, maar op zich herkende ik iedereen (vijf in totaal) van gezicht (en badmuts). Ik stond even te staan tegen de rand toen er opeens een relletje uitbrak. Om 07:45 gaat er blijkbaar een harde straal aan in het bad waarvan de oudjes het fijn vinden om tegenaan te staan/liggen/leunen. Ik ging er  1 seconde voor staan en werd ongeveer 2 meter verderop gelanceerd dus mijn ding is het niet helemaal. Enniewee, mevrouw 1 werd opeens enorm boos, omdat mevrouw 2 tegen de badmeester had geklaagd dat zij nooit bij de straal mocht omdat mevrouw 1 de straal altijd inpikt. Blijkbaar is er al langer een ‘harde straal affaire’ gaande, zo kon ik uit de ruzie opmaken. Mevrouw 1 liet een dusdanige woede los, wat voor mij boeiend was om te ervaren. Mevrouw 2 bleef, net als ik, heel rustig, en koos eieren voor haar geld en liet de straal voor wat ‘ie was. Uiteindelijk keerde de woede van mevrouw 1 zich ook nog naar mij en kon ik duidelijk voelen: deze mevrouw zit niet helemaal lekker in haar vel (zowel voelbaar als zichtbaar). Wat boeiend was: haar woede had een impact op het gehele bad. De energie veranderde en haar woede was zo expliciet en agressief, dat het voelbaar was in het water. Ik voel altijd een impuls om mensen een knuffel te geven die zo boos zijn, want dat is wat ze eigenlijk nodig hebben, liefde. Dat heb ik nu niet gedaan, want ik aanschouwde wat er gebeurde. Wat ik mocht ervaren, is wat het effect is van onze emoties in het zwembad, en dus ook daarbuiten, en hoe deze emoties iedereen om ons heen beïnvloeden. Alles is energie, en in een zwembad is dit extra voelbaar. Ik vind boosheid altijd een uitdaging, dus het blijft oefenen voor mij. Rustig in en uit ademen en blijven observeren, dat ging heel goed. En wie weet dat ik de volgende keer naar haar toe zwem en haar een dikke natte knuffel geef…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares