Schaamte bij boodschappen

Schaam jij je weleens voor je boodschappen, vraagt Linda mij in hun nieuwe digitale nieuwsbrief. Met een toch wel volmondig ja kan ik hier antwoord op geven. Toen James en ik laatst een SAB dag (ok, weekend) hadden, en SAB staat voor ‘Schijt Aan Bloedgroependieet’, stonden wij met alleen maar voorverpakte etenswaren, lekkers en koolhydraten bij de Appie in de rij. Als ik dan naar deze troosteloze hoop met eten kijk, heb ik toch wel zoiets van, mmm, niet echt gezond heh! Een familiepak met wcrollen die zoiezo veels te groot is om naast andere boodschappen te vervoeren, blijft ook wel een wonderlijke. Hoe doen mensen dat op de fiets? Mijn eerste zwangerschapstest was ook wel spannend kan ik je vertellen. Zo heel zachtjes mompelen dat je er eentje nodig hebt zodat de mevrouw achter de kassa je niet kan verstaan en natuurlijk staat er nét een hele lange rij. Met heel veel mannen. Maar ja, alles went. Nu lees ik op de site van Linda dat op 1 het kopen van een vibrator staat, op 2 erectiepillen en op 3 glijmiddel. Ok dan. Kom ik daar met mijn wcrollen. Hier heb ik dan weer totaal geen ervaring mee, mijn rode rubberen rok op de wallen komt dan nog het meeste in de buurt. Ik ben zoiezo nog nooit in een sexwinkel geweest, realiseer ik mij nu. Ik loop er weleens langs, maar volgens mij kijk ik dan niet eens in de etalage. Toch een vorm van ongemak geloof ik. Toen ik net in Amsterdam ging studeren, probeerde ik weleens wat nieuws, en zo ben ik een keer een paddo winkel in geweest om wat plantaardige oppeppers te kopen. Dat was ook wel een persoonlijke overwinning hoor, alleen jammer dat die pillen niet werkten. Eerste keer maandverband en condooms is ook wel een schaamte momentje, zeker als je in die fijne pubertijd zit. In het verleden kocht ik altijd veel spullen op koninginnedag en elk jaar had ik weer hetzelfde. In het begin keek ik keurig naar de uitgestalde spullen en pakte hier en daar wat op om te bekijken en liep ik de bergen met kleding voorbij. Ik vond dat zo vreselijk, om in zo’n berg te gaan graaien. Ik wilde dan niet zo hebberig overkomen en er een troep van maken. Zodra ik een uurtje op weg was, kon me dat niets meer schelen en stortte ik mij vol overgave in de hopen met kleding om vervolgens met de leukste aankopen thuis te komen. Gelukkig liggen de vibrators en de erectiepillen niet tussen de repen en de kranten bij de kassa in de supermarkt bedenk ik mij nu, want ik vermoed dat ze dan een stuk minder verkocht zouden worden. Ligt daar zo’n paarse ‘Vibrator real pusher’ op de lopende band bij de kassa, tussen je tomaten, groenteburger en een pak melk…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares