Self-Care

Self-Care zit ‘um in kleine dingen, althans, dat is steeds meer mijn ervaring. Een voorbeeld. Er zijn een aantal gebruiksvoorwerpen waarvan het nogal irritant is als die op blijken te zijn. Te denken valt aan wc papier, vuilniszakken, tandpasta, afwasmiddel en watjes. Twee dagen geleden had ik een watjes situatie. Ik zag de hele week al dat mijn watjes bijna op waren, dus zei ik tegen mezelf: Mariette, niet vergeten watjes te kopen. Waarom weet ik niet, maar uiteindelijk vergeet ik het toch. Zodoende had ik vrijdagavond geen watjes wat mij een heel onaangenaam gevoel gaf. En zo ken ik er nog wel een paar….op de wc zitten en na het zaken doen erachter komen dat het wc papier op is of de vuilniszak verwisseld hebben en in de la geen nieuwe rol aantreffen. In het verleden gaf ik hier minder om, legde ik de keukenrol in de wc en stopte ik een plastic tas in de vuilnisemmer, maar nu wil ik dit niet meer. James is een geweldig voorbeeld in het aanvullen van de voorraden en ik ben gaan inzien hoe fijn dit is. Hij koopt altijd een grote hoeveelheid wc papier, waspoeder en tandpasta zodat we nooit zonder zitten. Ik doe het nu ook anders. Gisteren heb ik twee pakken watjes gekocht, zodat ik nu alvast een extra rol heb. Een tijdje terug heb ik alvast een rol vuilniszakken gekocht, ook al was de rol thuis nog niet op. Dit weekend, toen ik een nieuwe vuilniszak nodig had, zag ik die rol liggen en werd ik helemaal blij. Yes, we hebben nog! Ik merk hoe enorm ondersteunend dit is en dat dit allemaal onderdeel is van Self-Care. Toen mijn mascara onlangs zwaar in de uitverkoop was, heb ik er meteen twee gekocht. Hoe fijn is dat……En zo kan je dit telkens verdiepen en refinen. Ik merk tegenwoordig hoe enorm supporting het is om een aantal blikjes tonijn in huis te hebben, ervoor te zorgen dat er altijd voldoende eieren in huis zijn, dat ik altijd soep in de vriezer heb liggen, dat er meer dan genoeg waxinelichtjes zijn en dat ik een rijke keuze heb aan badolie, want elk moment is anders en elk moment vraagt om een ander geurtje. It’s the little things that matter…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares