Smullen

Ik vind het steeds belangrijker om mezelf te verwennen met goed en écht lekker eten. Mooie producten, die vaak wel wat duurder zijn, maar waarvan je meteen proeft dat het veel lekkerder is. Doordat ik veel dingen niet meer eet, wil ik dat de producten die ik wél eet van goede kwaliteit zijn. Zo had ik in Brabant een fantastische mayonaise gevonden (gemaakt door ene Ton) en ik zweer je, de Appie mayonaise komt mijn mond niet meer in. Wat een verschil. Vanmiddag was ik met James naar Landmark, een soort grote luxe supermarkt dichtbij IJburg, met veel versproducten en alle groente en fruit komt zo van het land. Als een kind zo blij liep ik er rond. James was ook in zijn nopjes, en kocht een mooie fles Italiaanse extra verge olijfolie, een worstje en een stuk geitenkaas. Ik ben helemaal van het lamsvlees de laatste tijd, lekker vlees en licht verteerbaar, dus ik heb ons getrakteerd op de meest zalige lamsspiezen ooit (we hebben inmiddels gegeten, ik geniet nóg na…). Tot onze grote vreugde verkopen ze bij Landmark ook de mayonaises van Ton dus hiervoor hoeven we niet naar Brabant. Tijdens het koken hebben we de proef op de som genomen: we hebben de nieuwe olijfolie en onze Appie olijfolie blind geproefd en het verschil was heel duidelijk. Eén van de vele dromen van James is hierdoor weer aangewakkerd en hij heeft het nu alleen nog maar over ‘onze’ emigratie naar een warm land waar we dan zelf olijfolie gaan maken. Ach ja, je weet maar nooit waar het leven je brengt. Ik bedoel, Ton wist wellicht een paar jaar geleden ook niet dat hij mayo zou gaan maken.
Tot slot nog een heerlijk en verrassend recept voor een salade dressing:
Olijfolie (hele lekkere….)
Citroensap
Agavesiroop
Kerrypoeder
Veel liefde

En smullen maar!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares