Soeppie

Ik had gisteren een echte keukenprinsesdag waarbij ik weer een aantal heerlijke recepten heb gemaakt. Ik ben gek op zelfgemaakte soep. Je kan het eigenlijk altijd eten, het is heel snel en simpel te maken, het is ook gemakkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk en het is fijn om te hebben als backup in de ijskast (of vriezer). Gisteren voor de lunch heb ik deze prei venkel en selderij soep gemaakt:

Afhankelijk van hoeveel soep je wilt maken, ik had deze verhoudingen gisteren:
Halve prei in stukjes gesneden
Halve venkel in stukjes gesneden
Twee stengels selderij in stukjes
Doe wat olijfolie in een pan en fruit alle ingrediënten erin. Doe er dan wat bouillon bij (ik gebruik glutenvrije bouillonblokjes van de biowinkel) en laat het nog even sudderen. Als je hebt, kan je er wat venkelzaad en selderijzaad bij doen, dit had ik niet en heb er zelf wat gemengde kruiden doorheen gedaan. Ik hou van chilipeper en wat zwarte peper en wat tumeric en wat zout naar smaak.
Dan alles in de blender en smullen maar. Het wordt niet echt een egale gladde soep maar dit mag de eetpret niet drukken, de smaak is heerlijk.

Tip: je kan er wat amandelmelk doorheen doen!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares