Sparks of joy

Ik kreeg vandaag via mijn zus een mooie blog doorgestuurd uit de Volkskrant. Het gaat erover dat we van alles teveel hebben. Te veel bezigheden, te veel spullen, te veel taken, te veel eisen. De genezing, zo zegt ze, begint dus met opruimen. Vraag je bij alles af: ‘Does it spark joy?’. Dit geldt voor voorwerpen in je huis, maar kan uiteraard over alles wat we doen gaan. En dat niet alleen, maar dat we ook zelf wat van die sparks of joy mogen rondstrooien. Ik las het artikel en dacht na over mijn dag. Ik appte terug dat ik volop sparks of joy heb vandaag. Het zijn de kleine details merk ik steeds meer, die mij vreugde geven. Het feit dat ik vanmiddag na mijn praktijk ochtend geen plannen had. Dat ik geniet van mijn zaterdagavond, zonder afspraak, behalve dan die met mezelf. De roze bloemen die ik op de markt voor mezelf gekocht heb, een kado van een cliënt die vanmorgen bij mij was. De lamsworstjes van de Franse slager, die ik ontdekt heb op de Albert Cuyp en waar ik nu vaste klant ben. Het Parool, die op de trap lag te wachten en waar ik vanmiddag heerlijk in heb gelezen. De reflectie van mijn cliënten vanmorgen, mijn ochtend wandeling naar de praktijk, alle mensen die ik op straat gedag heb gezegd, mijn verwarming die in 10 minuten mijn huisje verwarmd, mijn stekkerdoos die gemaakt is, waardoor ik nu licht heb op mijn tafel, dat de Lidl nu ook verse amandelen verkoopt, het gevoel dat ik krijg als ik mijn huisje binnenloop, nu al weten dat ik vanavond heerlijk ga slapen, mijn kruiden plantjes die ontploft zijn door de zon, dat ik vandaag geld heb verdiend met iets wat ik ontzettend graag doe, aan James denken en dat ik dan ga glimlachen, dat ik zo’n leuk contact heb met mijn boven buurvrouw, dat ik vandaag zoveel waardering voor mezelf voel en dat ik nu al zin heb om morgen mijn zusjes weer te zien. Er zijn enorm veel sparks of joy op een dag, het is aan ons de keuze of we ze zien of niet.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares