Turn up the love dag

Ik zit op mijn werk en mijn collega en ik lezen over het nieuws van de bomaanslagen in Brussel. Wat een chaos in Europa zeg hij. Het is overal chaos, zeg ik, maar de grootste chaos zit in onszelf. Weet je wat, zeg ik, het is tijd voor meer liefde. Let’s turn up the love, zeg ik, dat is het enige wat werkt in tijden als deze. Er komt een andere collega binnen. Wist je het al, zeg ik, het is vandaag Turn up the love dag. Hij begint te lachen maar begrijpt me meteen. Vertel je het ook aan je collega’s boven, zeg ik. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter.  Ware verandering begint bij onszelf, dus laten we gewoon hier op het werk beginnen. Iedereen die ik tegenkom en spreek vertel ik over turn up the love dag. Ik sta naast mijn manager in de kantine en vraag hem of hij het al weet. Wat, vraagt hij. Dat het vandaag turn up the love dag is. Hij begint te lachen. We mogen nog meer liefde zijn, zeg ik tegen hem, dat is het enige antwoord tegen al dit geweld wat er gaande is. De moeder van een collega belt op. Ze vertelt over schiphol en Hoofddorp. Vertel je moeder dat het turn up the love dag is. Mam, het is turn up the love dag vandaag. Het zijn momenten en dagen als deze waar ik bij mezelf merk dat ik weer een verdieping mag maken in mijn verantwoordelijkheid. Wetende dat het verschil maken zit in hoe ik leef en hoe ik omga met mezelf en de mensen om mij heen. Dat ik een keuze heb om niet mee te gaan in de angst, haat en verdeling, maar te kiezen voor liefde. Ongeacht wat er gebeurt. Het is inderdaad een chaos op het moment, en ik weet ook dat we hier allemaal een rol in spelen. Mijn collega zegt dat het alleen maar erger wordt. Dit is nog maar het begin, zeg ik, maar ik blijf kiezen voor liefde, wat er ook gebeurt. Mijn Ted collega belt. Hai, hoe is het, vraagt hij. Heel goed zeg ik, het is turn up the love dag vandaag. Ik kijk er nu al naar uit dat ik straks achter de receptie mag zitten.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares