V.L.P

Vanmiddag was ik naar mijn eerste Sample Sale en ik kan niet anders zeggen, het was een ervaring op zich. Een vriendin van mij had mij erop geattendeerd en ik dacht, why not, leuk uitje voor op de zaterdag. James wilde ook wel mee, hij wilde graag handschoenen kopen en hij kon wel een uitje gebruiken, nu hij elke dag vol aan de studie is. De uitnodiging kwam van een, blijkbaar, hip merk wat vandaag zijn kleding met 70 korting verkocht. Het zou om 12:00 starten en stipt vier minuten over twaalf stonden James en ik voor een loods ergens in Amsterdam west waar het krioelde van de mensen met volle tassen, een koffiebarretje, een doorman en overal geparkeerde auto’s. Gelukkig had mijn vriendin al ge-appt dat het een gekkenhuis was, dus ik was ietwat voorbereid. Wat doen al die mensen hier, vroeg ik aan James. Iets wat ik niet wist, maar nu wel: sample sales zijn hot. Bij binnenkomst werd ik weggeblazen door de muziek die geproduceerd werd door een live dj. Er liepen mensen rond met uitpuilende winkelmandjes en het leek wel alsof de oorlog was uitgebroken. James ging op zoek naar handschoenen en ik wilde eigenlijk wel weer naar huis. Mijn aandacht werd getrokken door een aantal geweldige mutsen en aangezien volgende week de (horror) winter gaat beginnen, vond ik een nieuwe muts met bont wel een geslaagde aankoop. Ik heb de muts niet meer afgedaan want er zitten van die fijne oorkleppen aan waardoor ik minder last had van de muziek. Toen we na een half uur weer naar buiten liepen, zei ik tegen James dat voor mijn gevoel de sale al veel eerder was gestart dan 12:00. Tuurlijk, zei James, wat denk jij, de v.i.p’s mogen een uur eerder komen, en dan mogen wij, het plebs. Wat een heerlijk idee dat wij bij het plebs horen, zei ik tegen James, en stapte geruststellend de auto in, genietend van de stilte. Raar iets eigenlijk, een v.i.p. want wat maakt iemand nou eigenlijk important? Is het niet tijd voor een nieuwe afkorting, vraag ik me af, bijvoorbeeld een v.l.p: a very loving person. Want zeg nou zelf, gaat het er uiteindelijk om hoe belangrijk we zijn of om hoeveel we hebben lief gehad….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares