Venkel

Ik heb de venkel ontdekt, of althans, her-ontdekt. Ik kocht die prachtige groente nooit, en nu zit ‘ie ineens in mijn salade en door mijn soep. Rauwe venkel is erg lekker, kleine stukjes kunnen zo door een salade. Het heeft wel een uitgesproken smaak dus ik zou er niet teveel van doen. Ook heb ik zojuist een heerlijke soep gemaakt, waar Mr. Venkel ook onderdeel van uitmaakt. Rode bieten soep met venkel en wortel. Rode bieten vind ik het einde, ze zijn heel voedend, prachtig van kleur en je kunt er van alles mee. Ik koop ze altijd rauw (bij de biowinkel, supermarkten verkopen ze niet rauw), maar nu mijn bio vrienden met vakantie zijn, koop ik ze gekookt. Hierdoor was mijn soep in vijf minuten klaar. Als je met rauwe bieten aan de slag gaat, lijkt het mij handig om die eerst beetgaar vóór te koken.
Ingrediënten:
Twee bieten
Een stuk venkel (ik heb niet de hele venkel gebruikt)
Drie wortels
Twee kleine rode uien
Twee knoflookjes.

In een pan met olijfolie even de uien en knoflook fruiten, dan de gesneden groentes erbij, en aanvullen met water en bouillonblokje. Ik heb mijn gemengde kruiden, zwarte peper en wat chili erdoor gedaan. Ik heb het kort laten sudderen en toen in de blender gedaan. Voeg wat verse koriander en wat verse muntblaadjes toe en smullen maar. Nog een leuk weetje: venkel is goed tegen maag/darmklachten (waaronder winderigheid) en rode bieten is een power groente met veel vitmines, foliumzuur én schijnt goed te zijn tegen hart en vaatziektes. Een rijke soep dit….(vergeet de tumeric niet, een geweldig goedje dat door elke soep kan).

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares