Vers of uit een pot

Ik kwam laatst een kennis van mij tegen in de Appie en terwijl we met elkaar stonden te kletsen, gluurde ik in haar winkelmandje. Ik ga taco’s met gehakt eten, vertelde ze, dat vinden mijn jongens zo lekker. Mmm, zei ik, lekker, en toen liet ze een pot met guacamole zien. Wist je dat daar bijna geen avocado in zit, vroeg ik haar. Ze keek me verbaasd aan en ik legde haar uit dat ik dat onlangs tijdens een presentatie had gehoord. Ik maak altijd zelf guacamole vertelde ik haar, super lekker én super makkelijk. We keken samen op het etiket en als een van de laatste herkenbare ingrediënten stond er avocado, met een hoeveelheid van 3% (!). We waren allebei verbaasd, ik voor de tweede keer. We liepen samen naar de verse groentes en in plaats van de pot heeft ze een doe het zelf guacamole pakket in haar mandje gelegd. Vergeet de citroen niet, zei ik, en vol goeie moed liep ze weer verder. Het blijft me fascineren hoe we enorm voor de gek worden gehouden door de voedingsindustrie. Het is toch eigenlijk ronduit belachelijk dat een pot guacamole maar 3% avocado’s bevat. Het is echt de moeite waard om de etiketten te checken, ik doe het nu eigenlijk altijd. Voor mij is het net zo goed onderdeel van goed voor jezelf zorgen en daarbij wil ik weten wat ik in mijn mond stop (en daarmee mijn lichaam). Stel dat niemand meer zo’n pot guacamole koopt, dat zal toch echt een effect hebben……….Nou ja, er is in ieder geval één pot minder gekocht en daar begint het mee……bij één iemand.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares