Voeding voor opvoeders

Gisteravond hebben vriendin E. en ik weer een inspiratieavond georganiseerd met dit keer wederom als thema ‘opvoeding’. Wat heb jij als opvoeder nodig aan voeding en waar loop je momenteel tegenaan? Ik heb opvoeding altijd al een boeiend onderwerp gevonden. De rol van vader en moeder ben je 24/7 en er is geen enkele opleiding voor. Er wordt namelijk niet alleen een kind geboren, maar ook een moeder, en een vader. Wat me gisteren weer opviel, is hoe universeel de thema’s zijn waar mensen mee worstelen. Je bent nooit alleen, dat blijkt wel weer. Er is nooit iets nieuws onder de zon, het is er allemaal al. Maar wellicht omdat we niet vaak echt dié dingen met elkaar delen die essentieel zijn, die ons echt ten diepste raken, kunnen we het gevoel hebben dat we er alleen voor staan. Niets is minder waar. Nadat ik tien vrouwen aan het woord heb gehoord, hoor ik tien vrouwen die met ontzettend veel liefde bereid zijn om vragen te stellen en zich kwetsbaar op te stellen. Vrouwen die het ook niet allemaal weten maar wel met veel humor in het leven staan. Wat ik met name geleerd heb van gisteravond is dat er geen slechte en geen goeie moeders zijn. Er zijn moeders. En die moeders geven wat ze kunnen geven in dit moment. En naar wat ik gisteren heb gezien, is dat ontzettend veel. Een hoera voor alle dappere moeders! (en vaders uiteraard, maar die hoop ik bij een volgende inspiratieavond te zien).

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares