Vrouwen onder elkaar

Ik heb genoten van een prachtige InspiratieAvond gisteren. Vrouwen onder elkaar, het kán zo waardevol, inspirerend en ondersteunend zijn. Ik heb me lange tijd niet op mijn gemak gevoeld onder vrouwen. Met name in groepen was ik altijd op mijn hoede, en voelde ik haarfijn wat er onderhuids speelde. Ik voelde nooit echt de ruimte om volledig mezelf te zijn. Het leek altijd alsof we, in plaats van contact te maken, we elkaar aan het keuren waren. Want ja, vrouwen kunnen heel jaloers en veroordelend zijn, en we hebben de neiging om continu te vergelijken. We zijn bang om écht de verbinding met elkaar aan te gaan en zijn meer bezig met hoe de ander eruitziet, wat zij aanheeft, hoe haar lichaam gevormd is en hoe haar leven eruit ziet. Hierdoor houden we elkaar veel kleiner dan we in werkelijkheid zijn. Daarbij creëeren we vaak een setting waarbij er veel afleiding is, zodat we onszelf niet écht bloot hoeven te geven. We willen het graag gezellig hebben met elkaar en kiezen vaak als basis alcohol en eten om met elkaar te zijn. Ik heb hier zelf ook aan mee gedaan en ik zal de eerste zijn om toe te geven dat het vergelijken nog steeds op de loer ligt. Nu ik zelf echter steeds meer mijn VrouwZijn omarm, nurture en accepteer en ik steeds meer voel hoe mooi en krachtig ik ben, des te meer ik kan genieten van andere vrouwen en avonden als gisteravond. Er was zoveel support en liefde en dit zorgde ervoor dat we er allemaal mochten zijn. Voor mij was deze avond een markeerpunt om nog meer aan elkaar te laten zien hoe yummie, krachtig en vreugdevol we zijn en dat we allemaal meer dan geweldig zijn. Die support en reflectie is hard nodig, zeker met die kritische stem die in ons allen huist. We zijn, zo bleek gisteravond ook weer, heel goed in het bekritiseren van onszelf. We vinden het lastig om onszelf écht te waarderen en we hebben snel het gevoel dat we niet genoeg zijn. Hoe waardevol is het als we elkaar supporten in wie we wél zijn en elkaar om hulp vragen als we voelen als onze kritische stem het overneemt…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares