Waarom ook alweer

Gisteravond wist ik even niet meer waarom ik ook alweer moeder wil worden. Het verlangen wordt anders met de tijd. Ik ben aan het veranderen, dat heeft er ook mee te maken. Ik ben eerlijker geworden. Ik ervaar dat ik geen kindje meer nodig heb om een leegte te vullen of als garantie voor mijn eigen geluk. Of omdat het moet of hoort. Of omdat mijn leven dan beter, leuker, mooier, boeiender of rijker wordt. Dat zou namelijk betekenen dat het dat nu niet is. En dat is het wél. Er is meer balans dan vorig jaar. Dit alles wil uiteraard niet betekenen dat ik niét langer moeder wil worden. Het mooie is, als het er allebei mag zijn. Nomineren wat er is, en dat het er mag zijn. Das nog eens een mooie ambitie!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares