Wat lees jij?

Ik vind het heerlijk om te lezen, met name romans en tijdschriften. Een echte krantenlezer ben ik niet, ik blader erdoor heen. Ik skip altijd het eerste gedeelte, binnenland, politiek en economie, dat is niet aan mij besteed. Soms tref ik een voor mij boeiend artikel en dat lees ik dan. Recensies van boeken, films en theater vind ik leuk en het vrouwmagazine op zaterdag. Dat is vaste prik. “Vrouw vertelt” en Daphne D. blijven leuk. Maar nu komt het. Ik lees graag de overlijdensadvertenties. Graag klinkt wellicht wat grimmig, maar ik laat er altijd mijn oog op vallen. Geboorte, huwelijken en overlijden, vooral op zaterdag is het aanbod groot. Ik deed het eerst altijd een beetje onopgemerkt, alsof het toch wat vreemd is. Toen kwam ik erachter dat mijn vriend dit ook deed. Niets nieuws onder de zon dus. ‘He, heb je ook gezien dat er iemand van 36 is overleden?’ Bij jonge mensen zijn er ook vaak veel advertenties. Nu ga ik echter sinds kort een stapje verder. Als ik zie dat er iemand op jonge leeftijd is overleden, en met name iemand van rond mijn eigen leeftijd, heb ik de eigenaardige gewoonte om die naam te gaan googelen. Geen idee wat ik dan zoek, een foto misschien, een gezicht achter de naam? Zo ver als mijn onuitputtelijke fascinatie voor het leven gaat, zo is die er ook voor de dood. Bij geboorteadvertenties is het altijd heerlijk namen speuren, leuk om nieuwe ideëen op te doen, want je weet maar nooit.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares