Wat zit er in jouw deo?

Via de mail kreeg ik een interessante email over iemand die een seminar over borstkanker had bijgewoond en aldaar de vraag had gesteld waarom de ontwikkeling van kanker veelvuldig in de oksel voorkomt. Borstkanker is een ziekte die steeds meer voorkomt en sinds kort ook binnen mijn eigen inner circle. Nu zijn er uiteraard een verscheidenheid aan zienswijzen over het ontstaan van kanker maar wat ik in deze mail las, is een invalshoek waar ik zelf direct actie op kan ondernemen. Namelijk de deo die ik nu gebruik (een roller van het merk Therme) te vervangen voor een deo die niet het ingredient ALUMINIUM CHLORHYDRAAT bevat. Dit bestanddeel is een anti-transparant, dat het zweten verhinderd. Nu is het zo dat slechts enkele lichaamsdelen, waaronder de oksel, in staat zijn om toxische stoffen te elimineren. Dit gebeurt door zweten. Indien dit zweten echter wordt tegengehouden door anti-transparanten, zullen de toxische stoffen zich opstapelen in de lymfeklieren onder de oksels. De oorsprong van veel borstkankers is precies in deze bovenzone van de borst te vinden. Kan je nagaan als je net je oksels hebt geschoren en dan deo gebruikt..Nu was ik in de veronderstelling dat ik een verantwoorde deo had, heeft wellicht iets met de naam te maken, maar toen ik dus ging checken, zag ik bij ingredienten als eerste het betreffende bestanddeel staan. Voor dit soort informatie ben ik altijd wel gevoelig. Een dure anti-rimpel créme met de mooiste beloftes doet me niets, maar afentoe even stil staan bij wat je eigenlijk gebruikt, of het nu om verzorgingsproducten gaat of voeding, vind ik belangrijk. Er is zoveel wat wij als consumenten niet te horen krijgen, maar ja, vragen staat vrij. Dus wat zit er in jouw deodorant? Ik ga toch maar even kijken of ze in Ubud een ‘gezonde’ deo hebben…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares