Werelds koken, de ervaring

Afgelopen maandag begon ik vol enthousiasme met mijn werelds koken fase en ik vind het toch leuk om even te vertellen hoe de rest van de week verlopen is. In het kort: het was een groot succes. In het lang: dinsdag was mijn enthousiasme al iets afgenomen en heeft James zijn sombrero opgezet en zich gestort op rijk gevulde beef burrito’s. Ik hielp een (heel) klein beetje mee. Heerlijk! Woensdag gingen we op de Griekse toer en nadat ik de boodschappen had gedaan, verdween mijn kook fanatisme als sneeuw voor de zon en heeft James gehakt staan draaien waar uiteindelijk verrukkelijke kofta’s uit tevoorschijn kwamen in tomatensaus. Niet te versmaden zo lekker! Donderdag waren we in een Afrikaanse stemming en toen ben ik weer achter het fornuis gekropen. Dit recept krijgt van mij een dikke tien en ga ik zeker nog een keer maken. Bobotie uit Zuid Afrika. Ik heb nog nooit gehakt in een cake vorm gedaan maar nu dus wel. Vrijdag was de laatste dag van het kookfestijn en toen heb ik zelf lasagna gemaakt. Het Japanse recept heb ik nog niet gemaakt, heeft wellicht nu niet zo’n aanlokkelijk imago, maar na vijf dagen koken vond ik het wel weer even welletjes. Gisteravond kaasjes en soep uit pak en vanavond pizza. Kijk, je moet niet overdrijven. Ik voel mijn nieuwste hobby op kookgebied al kriebelen. Ik heb namelijk vandaag een amuses cadeau box gekregen….Ik voel de bui al hangen. Dat wordt de komende week elke avond amuses eten van zo’n grote witte porseleinen lepel.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares