Werelds koken

Ik zit in mijn kookfase. Gisteren kwam die inspiratie tot mij, mede door een gesprek met vriendin K. en de Allerhande van de Albert Heijn. Soms weet ik echt niet wat ik moet koken en bedenk ik terplekke als ik boodschappen doe wat we gaan eten. Gisteren neigde ik heel saai naar een stukje vlees en groente en toen kwam ik opeens in de Turkse sferen, met als resultaat Turkse Dürüm. Super lekker (en dank je wel Knorr). Toen ik thuis de Allerhande doorbladerde, zag ik in ene het (kook)licht. In het kader van de Allerhande reis rond de wereld in 59 gerechten, heb ik er voor de komende week 5 uitgekozen. Rustig aan beginnen is mijn motto. Dus vanmorgen kreeg James de vraag: “Welk land wil je vanavond: Spanje, Griekenland, Zuid Afrika, Japan of Mexico”. Het antwoord was Spanje dus nu staat er paëlla op het menu. James is blij verrast met deze spontane kookfase van mij én vraagt zich nu al hardop af hoe lang dit enorme enthousiasme aanhoudt. Ik heb wel vaker van dit soort opwellingen, vandaar. De ene houdt wat langer stand dan de andere maar, dat dan weer wel, ik ga all the way. Ik heb zelfs de uitgekozen recepten in een multoband met insteekhoezen gedaan…(hier komt de stakker in mij om de hoek kijken..). Zo had ik voor het paëlla recept saffraan nodig, en dat is meestal een reden voor mij om direct af te haken maar dit keer niet. Tot mijn grote teleurstelling en lichte ergernis was de saffraan uitverkocht bij mijn eigen appie. En de risotto rijst van excellent trouwens ook. Kijk, dat werkt dan niet echt stimulerend. Die Spaanse avond moest en zou er komen dus ben ik op mijn fiets gestapt en naar een andere appie omgereden om aldaar, godzijdank, het laatste zakje saffraan te vinden…Ik heb van mijn leven nog nooit paëlla gemaakt en in onze vriezer heeft er nog nooit een zak met zeevruchten gelegen. Een geheel nieuwe ervaring dus! De wok staat nu op het fornuis te sudderen en ik ben heel benieuwd naar het resultaat. James ook.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares