Yoga is voor softies

Yoga is voor softies, dit zijn de fameuze woorden van mijn vriend James. Waar ik al jaren met veel plezier de ene na de andere yogales volg, is James het type hockey en bier. Ubud is een echt pretpark voor de yogaliefhebber en ik heb mijn yogaheart verloren aan de yogabarn waar in de open lucht midden in de rijstvelden de meest uiteenlopende lessen worden aangeboden. Nu heb ik nog nooit enige energie gestoken in het overhalen van James om mee te gaan naar een yogales, ik vraag een poes ook niet om eens voor mij te blaffen. Waste of time. Wat er dus deze vakantie is gebeurd, ik weet het niet, maar James had het idee opgevat om een keer yoga te gaan proberen. Nee, heus waar, zonder enige vorm van druk van mijn zijde. En dit idee uitte hij aan het begin van de vakantie alhier, waarop ik, zo ben ik dan wel, als echte yoga enthousiasteling, hem vertelde over een introductieles yoga. Een beetje inspireren kan geen kwaad. Zo gezegd, zo gedaan, James is daar geweest en dit heeft toch iets in beweging gezet. Los van het feit dat hij na de les opvallend veel babbels had én een overlast aan energie, had hij ook het idee opgevat om samen nog een keer met mij te gaan. “Want zo’n introductieles, das natuurlijk appeltje eitje héh”. Tuurlijk James. En zo geschiedde gisteren, wij gingen samen, ja, als stel, naar een yogales. Geen introductieles, ook niet echt een beginnersles maar een echte yogales voor de toch wel gevorderde vrouw én man. Want mannen zijn er voldoende, iets wat ik al langer roep naar James maar je raadt het al, dat zijn natuurlijk allemaal softies. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het enorm gezellig vond om samen te gaan, het idee dat mijn James achter mij op een matje zat…En toen kwam de eerste lachbui toen ik ondersteboven door mijn benen heen keek en James in een vergelijkende houding zag staan. We hadden natuurlijk nét een potige mannelijke leraar die eens flink al die mannen in de les aan het zweten wilde krijgen. En dat is hem gelukt! James kwam met een kletsnat tshirt de les uit, vond de les net iets te lang en had uiteraard vrijwel geen kennis van de oefeningen (maar kon gelukkig bij mij afkijken) maar vond het leuk. Deze unieke ervaring hebben we gevierd met bier en balinese tappa’s en een nieuw shirt voor James, want die ander moest echt uit. Yoga voor softies James? Die babbels heeft hij trouwens nu weer….(nog steeds, de dag erna, dus al best lang…).

door
Vorige blog Volgende blog

Reacties

  • Emelie
  • 20 januari 2011

  Te leuk Marie, ben echt aan t genieten van je site. Dank je wel voor zoveel leuke verhalen en positiviteit!! Dikke kus, Emelie

  • Jannie
  • 22 januari 2011

  Dat is lachen ik zie het al helemaal voor me. James op een matje. ik heb nog napret.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares