Zadelpijn en ander damesleed

Vanmorgen was ik op de fiets van James naar een afspraak, en hiervoor moest ik ruim een half uur (nat) fietsen. Geen probleem uiteraard, fietsen is de normaalste zaak van de wereld (nou ja, van Nederland dan). Als het even kan, pakken we de fiets. Nederland is een fietsland, we worden ermee grootgebracht. Sinds ik me echter meer en meer bewust wordt van wat ‘gentle‘ is en wat niet, dus wat fijn voelt voor mijn lichaam en wat niet, moet ik erkennen dat veel activiteiten die ik onderneem verre van aangenaam voelen. Neem bijvoorbeeld de activiteit fietsen. Vanmorgen had ik ronduit last van zadelpijn. Ik kwam aan op mijn afspraak en mijn lichaam voelde anders. Mijn schaamstreek  lag in de kreukels en daarbij had ik ook last van mijn rug. Ik vraag me al langer af of er geen vrouwvriendelijke fietszadels te krijgen zijn. Dit kan niet goed zijn voor mijn edele delen. En dat niet alleen, ook de organen die zich in mijn onderbuik regionen bevinden, vinden het verre van ontspannen als ik over een hobbel of tramrails fiets. Mijn rug is een ander verhaal. Ik vind het heel lastig om ontspannen op een fiets te zitten, waarbij mijn rug in een natuurlijke houding kan blijven. Kortom, fietsen is puur damesleed. Hoe moet dat voor mannen zijn, vraag ik me af.  Dat kán toch niet lekker zitten, met dat hele zaakje op zo’n martelend zadel? Sinds gisteren heb ik een ‘nieuwe’ fiets (stond niets te doen bij mijn ouders) en ik ben van plan om het heel anders aan te gaan pakken. Via google heb ik net de site www.fietszadelpijn.nl gevonden en tot mijn grote vreugde zie ik een “schapenvacht zadeldek”, “onderbroeken met zeem” (heel erg niet sexy), of een “zadeldekje met tempur”. Ik heb besloten om mijn fiets te gaan oppimpen, want op deze manier fietsen voelt niet langer goed. De zeem onderbroek gaat me wat ver, ik wil graag dat mijn verkering met James nog wat langer duurt. Later meer, over mijn vrouwvriendelijk fietsproject…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares