Ze zijn er weer!

Het is vandaag 5 september dus het duurt nog welgeteld precies drie maanden voordat die goeie ouwe man weer in het land is. Terwijl hij nog lekker in het warme Spanje zijn gedichten aan het voorbereiden is, althans dat hoop ik, zitten wij hier al opgescheept met zijn suikergoed. Want jawel, vandaag heb ik ze gespot bij de Appie: pepernoten, peperknotsen, speculaasjes, marsepein en ander lekkers. Ik las onlangs dat de eerste kerstmarkt ook al heeft plaatsgevonden, voorzien van oliebollen om óók alvast in de oud & nieuw sfeer te komen, dus ik kijk nergens meer van op. Ik ben meteen even gaan kijken of ik al ergens mijn schoen (in dit soort gevallen gaat mijn voorkeur altijd uit naar mijn wat grotere laarzen..) mocht zetten, maar helaas. Ik heb nu al medelijden met alle ouders, want ook zij doen boodschappen, nemen regelmatig hun kinderen mee, en wat doe je dan? Als daar al die uitgestalde lekkernijen staan op ooghoogte van je kids en waarvan je liever niet hebt dat ze in de monden van je kinderen belanden. Of in die van jezelf. Ik liep er ook langs vanmiddag en betrapte mezelf erop dat ook ík even bleef staan. Het is en blijft lekker, dat moet ik eerlijk toegeven. Mijn ultieme favoriet zijn de chocolade pepernoten en de ouderwetse peper’knotsen’. Ik stond duidelijk niet in mijn kracht vanmiddag want er ligt nu een zak in de kast. Met van die oud Hollandse pepernoten…Zo makkelijk gaat dat dus….James weet (nog) van niets. Sstttt. Ik zou dus, als ultieme verrassing, straks kunnen gaan strooien. Best treurig ja, maar wel héél lekker…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares