Zekerheden zijn zo zeker niet

Ik heb best wat mensen in mijn directe omgeving voor wie het momenteel een behoorlijk spannende tijd is. Geen werk, weinig werk, straks geen werk meer, financiële zorgen en niet weten wat, nou ja, gewoon, het even niet weten. Niet weten wat er gaat gebeuren. Het is een tijd waarin veel zekerheden wegvallen en waarin het grote niet weten zich aandient. Veel zekerheden, of althans, dingen waar we altijd vanuit gingen dat ze zeker waren, lijken nu opeens behoorlijk onzeker. Wat is er eigenlijk wél zeker, vraag ik me dan af. Soms zeggen mensen dat ze ‘gelukkig’ in vaste dienst zitten, ‘zeker in deze tijd’. Maar is een vast dienstverband dan wél zeker? Ok, misschien iets meer, en zeker meer dan helemaal geen werk hebben, maar toch. Het is lastig omgaan met onzekerheden, dat zie ik aan de mensen om mij heen, maar ik ken het ook van mijzelf. We willen graag zekerheid. We willen weten waar we aan toe zijn, hoe morgen eruit ziet, en of we volgende maand nog werk hebben. Maar eigenlijk wéten we dit niet. We gaan van veel dingen uit, maar zeker weten doen we het nooit. Een boeiend en tevens complex gegeven. Want wat wéten we dan eigenlijk wél..? Heel veel, en ook heel veel niet. Eén ding weet ik heel zeker, en dat is dat mijn hart meer weet dan mijn hoofd. Mijn hoofd dénkt te weten, mijn hart weet.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares