Zo hoest een haas niet…

Vanmiddag speelde ik een spelletje boerenbridge in Hattem met mijn ouders, zus en nichtje. Plots zei mijn vader: “Ja zeg, kom op, zo hoest een haas niet”. Huh? De jongere generatie keek hem wat verbaasd aan. Zo hoest een haas niet…? Van deze uitdrukking hadden wij nog nooit gehoord, mijn ouders echter wel. Klein generatie verschilletje. Ik wist uberhaupt niet dat hazen konden hoesten, laat staan hoe ze dit doen. Deze uitdrukking was echter in ieder geval voldoende reden tot wat Reineke humor. Wij maken graag onze eigen uitdrukkingen, dat is een van onze talenten. Zo stottert een struisvogel niet, zo plast een paard niet, zo drolt een drommedaris niet, zo zweet een zwaan niet, zo kotst een kip niet, zo ruft een rat niet, zo huilt een hond niet, zo scheet een schildpad niet, zo poept een poes niet, en zo gingen we nog een tijdje door. Wat een lol. Mijn zus en ik hielden ons wat in, gezien het gezelschap. De echte vieze woorden lieten we achterwege…Die heb ik net nog even via de sms gestuurd. Mijn zus kennende gaat ze me straks antwoorden en ontstaat er een sms uitbarsting. Ik zit er klaar voor…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares