Zucht naar erkenning

The Voice richt zich momenteel op de kinderen van Holland. Wil je zangeres worden of nog beter, wil je beroemd worden, meld je dan aan voor de audities. Blijkbaar kent ons land veel nachtegaaltjes want er is nu al een stop. Er hebben zich in een mum van tijd 15.000 kinderen aangemeld en John de Mol vindt het wel welletjes. En terecht. Waar komen al die kinderen vandaan, vraag ik me af. Dat niet alleen, wat zit er voor intentie achter om aan een dergelijk programma mee te doen. Zijn het de kinderen die graag willen of zullen er ook ouders zijn die het maar wát graag willen. Tegenwoordig hebben veel kinderen de ambitie om beroemd te worden en is het zingen (of acteren) bijzaak. Ze kijken op tegen (kind)sterren als Justin Bieber met het idee dat dit een ultieme vorm van geluk is. Wat zij echter niet weten, en ook niet kunnen weten, is dat er onder zulke beroemdheidsdrang een zucht naar erkenning zit. Hallo, ziet iemand mij, straalt er van een Justin Bieber af. Hallo, wil iemand mij écht ontmoeten, voor wie ik in wezen ben. Justin Bieber speelt momenteel een grootse rol, van zanger, entertainer en tieneridool, maar dit is niet wie hij is. Zoveel opvulling van buitenaf, dan vraag ik me af hoe vervuld hij is van binnen. Wat blijft er van hem over als dit hele mediacircus van hem verdwijnt, en hij alleen maar Justin mag zijn. Boeiend. Ik vraag me werkelijk af of al die 15.000 kinderen die straks auditie gaan doen, ook daadwerkelijk kunnen en willen zingen. Ik weet wel zeker van niet. De tv en de glamour heeft echter een enorme aantrekkingskracht op kinderen tegenwoordig. Kom je op tv, dan ben je iemand. Win je the Voice, dan mag je er zijn. Met een Ben Saunders als treurig voorbeeld…..Ik heb het gevoel dat de behoefte van kinderen om écht ontmoet te worden door hun ouders en omgeving duizend maal groter is dan de behoefte om beroemd te worden. Een dergelijke behoefte is er namelijk niet als je van kinds af aan gezien wordt voor wie je bent.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares