Zwevend in de zon

Na een leuke aflevering van de Wereld draait door gisteravond zag ik opeens het politieke licht: ik ga CDA stemmen! Die zijn toch niet heel katholiek enzo, vroeg ik aan James. Nee, allang niet meer. En abortus vinden ze ok? Ja, schat, ze zijn pro abortus. Matthijs had Sybrand Buma (wat een naam…en best een grote neus trouwens) aan zijn tafel en ik moest erg om hem lachen. Hij kwam relaxed over, maakte zowaar wat grappen en ik voelde opeens een CDA klik. Klopt, dit slaat volstrekt nergens op, is best wel een waanzinnige keuze voor mij, er zit ook geen enkele strategische motivatie achter en laat staan dat ik hun partij programma uit mijn hoofd ken, maar toch. Een beetje waarden en normen kan in deze tijd geen kwaad. Ik ben er nog een nachtje over gaan slapen en toen heb ik vanmorgen James mijn stemkaart gegeven en gezegd dat het CDA mijn stem krijgt. In alle eerlijkheid, ik begon vanmiddag (ok in de loop van de ochtend) alweer wat te twijfelen, ik sta duidelijk niet helemaal in mijn politieke kracht. Ik ga dan toch even vragen wat andere mensen stemmen. Mijn zussen waren inmiddels ook al aan het whatsuppen, ‘wat ga jij stemmen?”, en ook zij waren blijkbaar nog aan het zweven. Zij zijn beide meer Groen Links types maar ook hier waren ze niet zeker van. Wie eigenlijk wel? Ik laat het los, ik zit lekker in de najaarszon en vertrouw erop dat het goed is zo. Mijn schoonvader is ook van de CDA dus dat is in ieder geval punten scoren.

p.s. Dit is trouwens mijn 500ste blogstukje, toch leuk om even te vermelden.  

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares